Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Javier Lambán alerta que no hi haurà candidatura si no hi ha “igualtat” entre Catalunya i Aragó

El president d’Aragó no ha estat gaire subtil en afirmar que només hi haurà Jocs Olímpics d’Hivern si s’assumeix que els lideri el COE i “en peu d’igualtat” entre territoris

Redacció 25/01/2022
Imatge del president d'Aragó, Javier Lambán, i del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, al fons de la imatge el 25 de gener de 2022

El president d’Aragó, Javier Lambán, sembla que ha canviat de parer. Darrerament, ha exposat que volia “reconduir la situació” amb Catalunya pel que fa a la candidatura dels Jocs d’Hivern, i que ho volia fer a la Reunió Bilateral, que ha de tenir a finals de setmana amb l’executiu català. No obstant això, aquesta tarda ha publicat una piulada en la qual augmenta la tensió.

Lambán s’han reunit conjuntament amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i ha afirmat que “hi haurà candidatura Pirineu 2030 sempre que s’assumeixi que la lideri el COE i que Aragó i Catalunya participin en peu d’igualtat”. D’aquesta manera, gens subtil, ha deixat clar que sembla que Catalunya no pot presentar-se en solitari.

Per acabar-ho d’adobar, Lambán ha fet un últim comentari gens apaivagador. “Aragó aporta, a més, un major currículum en esports d’hivern”. Així doncs, no ha estat gaire elegant, tenint en compte la voluntat de participar “en peu d’igualtat”.