Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Jaume Giró lamenta el marge de dèficit obtingut i afirma que Catalunya està infrafinançada

El marge de dèficit finalment ha quedat establert en 0,6%. Una xifra que s’allunya molt de la que havia demanat el Govern de l’1,1% en què no es contempla que hi segueixin havent necessitats especials a causa de la pandèmia

Redacció
Redacció 28/07/2021

Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha valorat la reunió amb el Consejo de Política Fiscal y Financiera. De manera global n’ha fet una valoració positiva, perquè tenia unes “expectatives baixes” i ha explicat que considera que Catalunya està totalment “infrafinançada” en una situació totalment injusta. Ha donat a conèixer que li hagués agradat tenir un major marge de dèficit pel 2021-2022, ja que el Gobierno no ha previst que seguiran havent necessitat especials a causa de la pandèmia. Giró ha mencionat que espera equivocar-se. El marge de dèficit ha quedat en un 0,6% molt allunyat de la petició del Govern de l’1,1%.

Finalment el conseller d’Economia ha subscrit la decisió de Pere Aragonès de no anar a la conferència de presidents a Salamanca, ja que ha considerat que mantenia coherència amb el plantejament que li havia transmès el president. En referència a aquesta notícia avui s’ha sabut que el lehendakari Urkullu finalment hi aniria, però ho fa amb condicionants que han iniciat crítiques entre altres presidents.