Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Investiguen una brutal agressió homòfoba a un membre de la Falla Tomasos a València

La Falla Tomasos ha decidit lluir llaços amb els colors de la bandera LGTBI per mostrar suport al company agredit, que està hospitalitzat després d’una intervenció de 4 hores arran de l’agressió

Maria Garcia 17/03/2023

La Policia Nacional investiga una brutal agressió homòfoba ocorreguda a València durant les Falles que ha deixat un jove hospitalitzat després d’haver requerit una intervenció quirúrgica d’unes 4 hores. Els fets van ocórrer el passat cap de setmana a la matinada; el jove, que és membre de la Falla Tomasos, caminava amb un altre noi pel carrer de Filipines, al barri de Russafa, quan van ser brutalment agredits per quatre individus, que els van agredir verbal i físicament amb insults i cops. El president de la Falla Tomasos, Vicent Valero, ha explicat que els agressors van colpejar amb una ampolla de vidre el jove al cap, provocant que perdés la consciència i caigués a terra, on van continuar colpejant-lo.

La Falla Tomasos ha decidit lluir llaços amb els colors propis de la bandera LGTBI per tal de mostrar suport al company agredit. En un comunicat a Facebook, tots els membres de la Falla han manifestat obertament la seva “més enèrgica repulsa i condemna a l’atac homòfob” . “Condemnem contundentment tot tipus de violència i defensem el lliure exercici dels drets de totes les persones, la tolerància i el respecte a totes les maneres de viure i a totes les maneres d’estimar”, exposen.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha condemnat els fets a través de Twitter, traslladant “tota la meva solidaritat i estima” a la víctima, i recordant que “València és una ciutat lliure i diversa”. “Espere que la justícia actue de manera ferma amb els salvatges que ho han fet” ha conclòs Ribó a Twitter.