Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Interior analitzarà els protocols contra l’assetjament de l’empresa responsable del 112 per la denúncia de treballadores

Quatre empleades de Serveo van presentar una queixa conjunta davant la companyia contra un superior, segons l”Ara’

Agències 04/06/2022
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, atenent els mitjans a Salt | ACN

El Departament d’Interior ha demanat a l’empresa responsable del 112, Serveo ara i abans anomenada Ferrovial Servicios, quins són els protocols contra l’assetjament que segueix davant de la denúncia interposada davant la companyia per part de quatre treballadores, segons publica l’Ara’. Fonts d’Interior han explicat a l’ACN que van tenir constància dels fets fa unes setmanes i que es van reunir amb el comitè d’igualtat de l’empresa. La conselleria vol analitzar si les mesures dels protocols són suficients. Segons l”Ara’, l’empresa ha arxivat el cas per falta de proves objectivables i perquè ha prescrit en l’àmbit laboral. Des d’Interior han explicat que també s’han reunit amb les víctimes per oferir-los assessorament jurídic i psicològic.

 

La denúncia es va interposar davant de l’empresa el 3 de març passat per part de quatre treballadores, tot i que dues de les dones ja haurien informat la companyia de la situació que patien l’octubre del 2019. Segons aquesta darrera denúncia conjunta, les empleades asseguren haver patit diverses situacions en què es van sentir assetjades per part de la mateixa persona, el seu coordinador directe. Segons el diari, les afectades tindrien totes un mateix perfil: noies joves, que feia poc que treballaven al servei i amb qui l’home mirava d’establir una relació personal i les pressionava per tenir contacte fora de la feina. En alguns casos, l’home hauria intentat fer tocaments i també hauria demanat a les dones que anessin al lavabo i es fessin fotos, així com altres tipus de pressions que afectaven l’àmbit laboral.

 

L’empresa va respondre a les treballadores la setmana passada, explicant-los-hi que arxivava el cas perquè no hi havia proves suficients sobre l’assetjament en els casos més recents. Sí que hauria proposat que les dues parts acordessin algun canvi per evitar coincidir al lloc de treball, així com que l’home participi en alguna formació que pugui incloure alguna sessió de perspectiva de gènere, segons el mateix diari.