Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Independentistes aprofiten les protestes dels ‘armilles grogues’ per internacionalitzar el procés

Una cinquantena d’independentistes han donat suport als ‘armilles grogues’ en el tall d’El Voló d’aquest dissabte. El col·lectiu ha aparegut amb una pancarta on es llegia ‘Catalan Republic’ i té […]

Agències 22/12/2018
Independentistes a la protesta dels armilles grogues

Una cinquantena d’independentistes han donat suport als ‘armilles grogues’ en el tall d’El Voló d’aquest dissabte. El col·lectiu ha aparegut amb una pancarta on es llegia ‘Catalan Republic’ i té la intenció de fer transcendir “la injustícia dels presos polítics més enllà de les nostres fronteres”. Un dels que hi ha participat ha estat el regidor de la Jonquera Joan Budó que ha explicat que era una forma de “fer veure” el conflicte. “Volem aprofitar que hi ha força premsa francesa perquè coneguin el què està passant”, ha reblat.

Un cop allà, s’han trobat amb els ‘armilles grogues’ que els han aplaudit i han agraït que els donessin suport. La Mari,  una andalusa que fa més de 50 anys que viu a la Catalunya del Nord, diu que “comprèn i dona suport” a les protestes catalanes. “Al final tots lluitem pels nostres drets”, assenyala. Durant la protesta, unes 2.000 persones han trencat el cordó policial i tallat l’autopista A9 provocant importants retencions en els dos sentits. El col·lectiu ja ha advertit que “no marxaran”.

Els ‘armilles grogues’, a Barcelona pel 21-D

Ahir, amb motiu del 21-D a Barcelona, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, es va reunir amb una de les portaveus del moviment dels ‘Armilles Grogues’ a França, Priscillia Ludosky, que va traslladar-se a la capital catalana a donar suport a les mobilitzacions. Paluzie -que va agraïr la visita de Ludosky- va defensar la necessitat de teixir aliances entre els dos moviments veïns. També ho va dir Ludosky, que va destacar que el moviment independentista i el dels ‘Armilles Grogues’ coincideixen en la seva demanda “d’aconseguir més democràcia”, que les decisions les prengui la ciutadania i en demanar referèndums.