Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

[Imatges] Un carrer de les festes de Gràcia se’n fot de la policia espanyola amb la seva decoració

Les festes del barri de Gràcia ja han començat. Com és tradició, un cop més, els principals carrers s’han engalanat, decorat, disfressat i mutat gràcies a la inventiva i destresa […]

Gerard Sesé 16/08/2018
Els veïns de la Plaça Rovira ultimen la decoració en el marc de la Festa Major de Gràcia, el 14 d'agost del 2018

Les festes del barri de Gràcia ja han començat. Com és tradició, un cop més, els principals carrers s’han engalanat, decorat, disfressat i mutat gràcies a la inventiva i destresa dels seus veïns. Una competició que atrau centenars de milers de ciutadans d’arreu per a contemplar aquest art efímer.

Un dels carrers que, ja d’entrada, ha tingut més èxit és el carrer Sant Pere Màrtir que ha decidit dedicar la seva temàtica a burlar-se de la Policía Nacional espanyola i de la Guardia Civil que van colpejar i agredir els ciutadans innocents que volien votar el passat 1 d’octubre.

Aquest carrer forma part dels “carrers alternatius” que munten les seves activitats al marge de la Fundació Festa Major de Gracia. Concretament, el col·lectiu d’aquest carrer s’anomena “La torna” i consideren que les festes han de ser més reivindicatives.

Gran part d’aquell dispositiu policial, que va portar agents de tota Espanya a Catalunya com si es tractés d’una nova ocupació, van haver d’allotjar-se en un vaixell al port de Barcelona, tot decorat amb els dibuixos de la Warner Bross. D’aquí la broma que s’anomenin Piolins i les referències a tot el carrer: