Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

[Imatge] Rosa Diez difon un fotomuntatge d’Otegui amb una pistola a les portes del PSOE

La co-fundadora d’UPyD, Rosa Diez, ha difós a la xarxa un fotomuntatge on es veu el líder de l’esquerra independentista basca, Arnaldo Otegui, amb una pistola a les portes del […]

Redacció
Redacció 04/04/2019
Rosa Diez/ Twitter @rosadiezglez

La co-fundadora d’UPyD, Rosa Diez, ha difós a la xarxa un fotomuntatge on es veu el líder de l’esquerra independentista basca, Arnaldo Otegui, amb una pistola a les portes del PSOE. Una publicació que pretén ser una crítica en la línia de la resta de l’ultranacionalisme espanyol, que acusa Pedro Sánchez de deixar l’Estat espanyol en mans de l’independentisme català i basc, però que rabassa qualsevol mena de línia vermella. De fet, Rosa Diez ha acabat esborrant el tuit.

UPyD demanarà el vot per a Cs el 28-A després de signar un acord de col·laboració 

Avui mateix, s’ha fet públic que Ciudadanos i UPyD han signat un acord de col·laboració per a les eleccions generals del 28 d’abril i per a les europees, municipals i autonòmiques del 26 de maig. La formació liderada ara per Cristiano Brown demanarà el vot per al partit taronja el 28-A i negociarà per tancar acords amb Cs per a les llistes de les municipals i autonòmiques de finals de maig. A banda, el líder d’UPyD s’incorpora com a número 11 a la llista de Cs per als comicis europeus del 26-M.

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha justificat el pacte per “la situació d’urgència” que viuen Espanya i la Unió Europea i ha dit que és moment de “sumar i no de dividir”. Brown ha afirmat que a les eleccions generals cal “reforçar el centre polític” i ha argumentat que “no era el millor moment per presentar-se per separat”. Així doncs, UPyD no concorrerà a les generals i donarà suport al candidat de Cs el 28-A, Albert Rivera.

Pel que fa a les europees, Brown es presentarà com a independent. Cs ja va confirmar un altre membre d’UPyD, Maite Pagazaurtundúa, com a número 2 a la candidatura europea encapçalada per Luis Garicano. El pacte per a municipals i autonòmiques encara s’ha de concretar i Brown no ha descartat la possibilitat de presentar-se per separat a algunes autonomies o municipis. A Barcelona, UPyD ja va anunciar que se sumava a la plataforma de Manuel Valls per l’alcaldia de la capital catalana.