Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Iglesias renuncia a l’autodeterminació del Sàhara igual que ha fet a Catalunya

Assumeix la posició d’Exteriors desprès que el ministre marroquí d’exteriors presentes una protesta oficial per la reunió del secretari d’estat de Drets Socials amb el Front Polisario

Redacció
Redacció 24/02/2020

Iglesias abandona el suport al Front Polisario i acata les directrius pro marroquines del PSOE i exigides per la ministra espanyola d’exteriors

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dilluns que la posició d’Espanya respecte al Sàhara Occidental la marca el Ministeri d’Exteriors, i ha explicat que la reunió del seu secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, amb el Front Polisario, la va organitzar l’ONCE, i només tenia com a objectiu tractar una col·laboració amb persones invidents.

Marroc surt guanyadora i la pressió sobre Ceuta i Melilla comporta que Espanya acati

La ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha hagut d’explicar al seu homòleg marroquí, Nasser Burita, que la posició d’Espanya pel que fa al Sàhara no ha canviat, després que transcendís el malestar del Marroc per la reunió, que va tenir lloc divendres passat entre Álvarez i Suilma Biruk, ministra d’Afers Socials i Promoció de la Dona del govern saharaui.

González Laya ha deixat clar el Govern marroquí que la posició d’Espanya continua sent la de no reconèixer l’autoproclamada República Àrab Saharaui Democràtica, malgrat la reunió d’un membre de l’executiu espanyol amb la mandatària saharaui.

En una entrevista a TVE, que ha recollit Europa Press, Iglesias ha reafirmat que, “com no pot ser d’una altra manera, la posició d’Espanya respecte al Sàhara Occidental ve determinada pel Ministeri d’Exteriors”. Al seu programa electoral, Podem, va defensar l’establiment de relacions diplomàtiques d’alt nivell amb la República Saharaui.

Així mateix, el vicepresident i líder del partit morat ha defensat que la trobada del passat divendres es va produir a petició de l’ONCE, per tractar “una col·laboració que hi ha entre Espanya i el Front Polisario amb persones invidents”.

Relacionats