Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Podemos abandona el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, igual que ha fet amb Catalunya

Amb el silenci còmplice del partit d’Iglesias, el govern espanyol està pactant amb el govern marroquí l’explotació del fons marí entre les Illes Canàries i el Sàhara.

L'Ull de Déu 24/02/2020

Ho explica el diari El Español, dirigit per Pedro J Ramírez, i diu que davant les pressions que el Marroc està fent-li a Espanya tant per  l’ampliació de les aigües territorials com per algunes altres actuacions que dificulten el comerç amb Ceuta i Melilla, el govern espanyol ha decidit acceptar la proposta d’explotar conjuntament les aigües marítimes davant les Canàries i el Sàhara, riques en petroli, gas, liti, níquel, i molts altres minerals, segons confirma el catedràtic de recursos naturals marins de La universitat de les Palmas, José Mangas.

Espanya té un problema territorial amb el Marroc, respecte els enclavaments de Ceuta i Melilla, que pot esclatar en qualsevol moment. És aquest un conflicte que l’independentisme català hauria de tenir present, ja que la història en ensenya com acostuma a acabar: cada cop que el Marroc pressiona, la pobra diplomàcia espanyola sempre acaba cedint i, un cop més, l’enèsima vegada des de la Marxa Verda del 1973 en el moment de la descolonització, l’estat espanyol deixarà de banda el poble sahrauí.

Encara fa pocs dies que Podemos Canàries criticava el fort expansionisme marroquí, que afectava greument la llibertat d’actuació de les Illes Canàries però, com hem dit a l’inici, el Podemos que ara està al govern es fa l’orni i dóna l’esquena al Sàhara.