Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Iceta: “No soc partidari de treure cap llaç groc”

“Si permanentment tot està entapissat d’un sol color, afecta la llibertat dels que volen expressar altres coses. Quan vaig veure Arrimadas i Rivera traient llaços no ho vaig entendre. No […]

Anna Solé Sans
Anna Solé Sans 04/09/2018
El líder del PSC, Miquel Iceta / ACN

“Si permanentment tot està entapissat d’un sol color, afecta la llibertat dels que volen expressar altres coses. Quan vaig veure Arrimadas i Rivera traient llaços no ho vaig entendre. No vull que el terreny de discussió política sigui el carrer, són les institucions”. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat molt crític amb Ciutadans després de la polèmica dels llaços grocs en una entrevista a Els Matins de TV3.

“No sóc partidari de treure cap llaç”, ha comentat i ha afegit que “és millor exhibir la teva posició que intentar esborrar la de l’altre”.

Més autogovern i millor finançament

El líder socialista respecta que no agradi a ningú la proposta del president del Govern, Pedro Sánchez, de fer un nou pacte d’autogovern per a Catalunya “que passa per un nou Estatut” però ha aprofitat per demanar propostes de diàleg. “Nosaltres no veiem la independència, no la compartim. Un referèndum sobre la independència no solucionaria res, dividiria la societat catalana amb guanyadors i perdedors”.

“Si per reformar l’Estatut necessitem un mínim de dos terços, per la independència també”, ha comentat. “El problema no és amb la resta d’Espanya, sinó de Catalunya endins”.

“Em sembla malament que la primera pregunta sigui sobre el trencament. Ens hem de preguntar primer si podem encaixar millor”, ha exposat i ha ressaltat que els socialistes “volem diàleg polític per arribar a un pacte i cal un pacte sòlid, cal començar pel diàleg entre els partits”.

Reformar la Constitució

Iceta ha admès també que “cal fer una reforma en paral·lel de l’Estatut i la Constitució” però que “el pacte polític és imprescindible” i que primer cal que els partits es posin d’acord. “Després ja veurem el com”.

El líder socialista ha comentat que no es poden posar terminis per a la reforma i s’ha mostrat sorprès per l’acollida de l’anunci de Pedro Sánchez i que fos presentada com una “nova” proposta. “Sempre hem dit que la millor manera per avançar és més autogovern i millor finançament. El problema és que fins ara ho havia dit com a cap de l’oposició i no com a president”.