Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Homessesion inaugura l’exposició ‘A Study of Assassination’ de George Selley

El 1997 en consonància amb la llei de la llibertat de la informació dels EUA, la CIA va publicar el document: A Study of Assassination. El manual fou publicat com […]

Joan Vila i Boix 28/08/2018
George Selley / Facebook

El 1997 en consonància amb la llei de la llibertat de la informació dels EUA, la CIA va publicar el document: A Study of Assassination. El manual fou publicat com a part de la col·lecció d’arxius de l’agència en relació a la desestabilització de Guatemala el 1954. Una campanya orquestrada per la United Fruit Company que en aquell moment controlava el 20% del país.

A Study of Assassination és un manual pensat per educar els mercenaris en l’acció de matar. Per això Selley en pretén una relectura mitjançant imatges trobades. L’exposició combina pàgines del document, imatges d’arxiu de la premsa del moment, així com propaganda de la Guerra Freda, transformant els significats: “Les connotacions del plàtan com ara l’humor, el sexe, l’alliberament i el somni americà es juxtaposen amb la sinistra història d’opressió, imperialisme capitalista i genocidi, desafiant la nostra concepció del simbolisme del plàtan”.

Qui és George Selley?

George Selley (1993) és un fotògraf i realitzador de cinema establert a Londres. Actualment és professor de fotografia a la Facultat de Belles Arts de Camden, alhora que curs el màster de Foto-periodisme i Fotografia Documental a la London College of Communication. Iniciat en estudis d’antropologia, la seva obra parteix de la investigació, però inclou elements conceptuals. El seu treball s’ha pogut veure en publicacions com Dazed, Huck, The British Journal of Photography i Fisheye Magazine. Ha rebut el premi Paris Photo Carte Blanche Student Award de 2017. La seva obra s’ha exposat al Felix Nussbaum Museum of Cultural History d’Alemanya, al Gran Palais al París Photo 2017, a la Galeria Fondazione Maragoni a Florència. És cofundador de Carte Blanche Collective i membre de l’Inrpo Photography Collective.