Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Hissen una bandera franquista en un municipi madrileny que va enaltir Vox el 10-N

Aquest no ha estat l’únic acte de record al dictador darrerament a l’Estat espanyol: diumenge es va celebrar una missa homenatge a la localitat de Badajoz de Villarta de los Montes

Redacció
Redacció 18/11/2019
Pla mig d'un home amb una bandera franquista al Valle de los Caídos. Imatge d'arxiu/ ACN

L’ajuntament de Navas del Rey, un municipi madrileny governat per una agrupació d’electors provinent del PP i on Vox va ser primera força el 10-N, va haver de retirar el matí de diumenge una bandera franquista hissada (presumptament, la nit de dissabte) en una plaça després dels festejos del patró municipal. El consistori ho justifica titllant-ho d'”entremaliadura” i “broma”. L’alcalde, Jaime Peral, ja s’ha vist esquitxat per diverses polèmiques, com la de penjar cartells (anys enrere) amb el text “Gobierno de rojos. Hambre y piojos” amb els logos de PSOE, Podemos i Ciudadanos.

Aquest no ha estat l’únic acte de record al dictador darrerament a l’Estat espanyol. Aquest diumenge, es va celebrar (a la localitat de Badajoz de Villarta de los Montes) una missa en homenatge a Francisco Franco. Aquesta cerimònia va ser oficiada pel rector local per demanda, segons les seves pròpies declaracions a diversos mitjans, d’una família local. En aquesta ocasió, l’alcalde de la localitat va enviar una protesta per escrit al Bisbat de Toledo amb el desig exprés que fossin preses per la seva banda les mesures oportunes i s’evitessin “actes que divideixin a poble”. El religiós, al seu torn, ha dit que ell “oficiarà totes les misses de difunts que s’encarreguin”. Aquest ofici religiós és sancionable d’acord amb la Llei de Memòria Històrica i Democràtica d’Extremadura.

Relacionats