Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Helena Velez Olabarria, directora de DOCField: “L’amor romàntic no és l’única forma d’estimar, ni els amors l’única forma d’efecte”

La sisena edició del festival de fotografia documental DOCField se celebrarà del 8 al 9 de novembre a Barcelona, agafant com a punt de partida el tema de l’amor. Un […]

Joan Vila i Boix 08/11/2018
Do You Need and Abortion? (‘¿Necesitas un aborto?’), Dublín,30 de setembre de 2017

La sisena edició del festival de fotografia documental DOCField se celebrarà del 8 al 9 de novembre a Barcelona, agafant com a punt de partida el tema de l’amor. Un amor no romàntic que vol explorar les relacions i l’origen dels vincles entre les persones i comunitats. Així la programació del festival inclou 7 exposicions en setze seus convidades, projeccions audiovisuals, trobades amb autors i la cinquena edició del Premi de maquetes de foto llibres.

La Secció Oficial compta amb una exposició sobre el conflicte amorós de tres ancians, una mostra que parla de la soledat en la vellesa, d’Isadora Kosofsky; Nancy Borowicknarra explica l’experiència dels seus pares durant el tractament al mateix temps per un càncer avançat; Olivia Harris documenta les conseqüències de la llei de l’avortament a Irlanda, una de les més restrictives del món, abolida el maig de 2018, i Heba Khamis mostra el planxat de pits a les dones al Camerun, una pràctica dolorosa que s’exerceix sobre les nenes per dissimular la seva maduresa i evitar així abusos.

La colombiana Juanita Escobar narra una història d’amor amb una terra i una manera de viure, un viatge èpic pel Llano colombià a través dels llaneros, gent seminòmada que recorre a cavall la sabana; “Retrat de Família” és una instal·lació fotogràfica col·lectiva fruit d’una convocatòria oberta a fotògrafs professionals que busca reflexionar sobre la família i la seva representació, i Foto Colectania exposa les maquetes de foto llibres finalistes del V DOCfield Dummy Award Fundació Banc Sabadell.

Heba Khamis “Belleza prohibida”

La investigadora Helena Velez Olabarria és la directora artística del festival. El DOCField, però enguany s’ha escurçat dels dos mesos de durada a només un. La qualitat artística, però, no n’ha estat afectada, tal com es pot comprovar amb els noms anunciats. D’altra banda, la gran quantitat d’exposicions fa que els aficionats a la fotografia hagin d’estar atents. Hi participen amb espais, la Universitat de Barcelona, l’Escola Masana, l’escola d’art Serra i Abella, Espai Mutuo entre altres. Espais que val la pena visitar per poder copsar les diferents tendències de la fotografia.