Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Gustavo Petro demana davant Pedro Sánchez que es convidi el Sàhara a les cimeres iberoamericanes i condemna les injustícies que pateix

|

- Publicitat -

El president de Colòmbia, Gustavo Petro, ha arrencat el seu discurs en la 18a Cimera Iberoamericana amb contundència i assegurant que caldria convidar “observadors” de les nacions africanes a aquestes trobades per “establir ponts” amb el continent africà.

Publicitat

En aquest sentit, ha fet especial menció a la nació sahrauí, sobre la qual ha lamentat que “pateix un dels grans conflictes i injustícies” en referència a la brutalitat exercida pel Marroc. Un potent discurs que ha pronunciat davant el president espanyol, Pedro Sánchez, qui el març de l’any passat va alinear-se amb la proposta del Marroc sobre l’autonomia del Sàhara Occidental. Un gir en la política internacional d’Espanya que trencava la neutralitat històrica i desprotegia, encara més, el poble sahrauí.

Segons The Objective, en una declaració posterior als periodistes, Petro ha aclarit que no es tracta d’un missatge directe a Espanya, sinó al conjunt de la conferència, perquè “almenys” es concedeixi la categoria d’observadors a pobles com el sahrauí, que “lluita per tenir-ne una nació”. Tanmateix, la condemna de les injustícies que pateix el Sàhara davant qui s’alia amb el Marroc porta un missatge intrínsec.

A banda del president espanyol, a la cimera de Santo Domingo hi ha participat el rei Felipe VI i el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

Et pot interessar  Sánchez torna a posar la "Catalunya del 2017" com a excusa per demanar el vot al PSC en les municipals
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió