Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sánchez es retrata justificant el gir amb el Sàhara: “El Marroc és un soci estratègic i indispensable”

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha justificat de manera poc convincent el gir sobre el Sàhara Occidental. El socialista ha assegurat que veu “finestra d’oportunitat” per resoldre el conflicte i que Espanya ha de tenir-hi un “paper actiu”. Desoint les crítiques del poble sahrauí, ha considerat que, després de 46 anys, s’albira la possibilitat d’obrir una negociació entre les parts que permeti assolir una solució “mútuament acceptable”.

“Espanya considera la proposta marroquina com la base més seriosa per a la resolució”, ha insistit. A més, ha revelat la posició interessada de l’Estat espanyol: “El Marroc és un soci estratègic i indispensable”. També justifica la traïció al Sàhara al·legant que les noves relacions amb aquest país que permetran “defensar els interessos d’Espanya”.

Publicitat

Finalment, Sánchez ha tingut la barra de negar que tingui “desinterès ni desatenció al patiment del poble sahrauí” i ha demanat a l’oposició que tingui en compte la “complexitat” de la qüestió en les valoracions del posicionament del govern espanyol.

Et pot interessar  Sánchez demana a Feijóo que forci la dimissió d'Ayuso: "Després del que s'ha conegut avui no té excusa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut