Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Guilleries Mossos carreguen contra Elena: “Faci complir les lleis que van aprovar el setembre de 2017”

El col·lectiu ha qualificat el conseller d’Interior de “camaleònic polític” i li han demanat que si no sap o no vol fer-ho dimiteixi per “donar pas a nous dirigents compromesos i valents”

Redacció 28/01/2022

El col·lectiu de Mossos d’Esquadra “Guilleries Mossos” han fet un comunicat en el qual han exigit al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que faci complir les lleis que es van impulsar i aprovar amb la celebració del referèndum del Primer d’Octubre.

Guilleries Mossos ha lamentat que s’està “deslegitimant i menystenint el referèndum d’autodeterminació de l’1-O”. El col·lectiu ha estat crític amb el Govern “que afirma voler culminar el procés independentista de la nostra nació”. Han demanat que en cas que no “sàpiguen” o “no vulguin fer-ho” que dimiteixin “d’una vegada i deixin pas a nous dirigents”.

El col·lectiu ha reivindicat que l’única via possible cap a la independència és la unilateral i ha acusat el Govern d’intentar “anestesiar i manipular el poble, ignorant i menystenint el referèndum victoriós, vàlid i legítim del 2017”. Ha acabat el comunicat subratllant que, a parer seu, “un referèndum pactat amb la metròpoli no és una utopia, sinó una quimera”.

El comunicat l’han firmat els següents col·lectius: Guilleries Mossos, Mossos per Democràcia, Mossos per la República Catalana, ADIC Interior, Agents Rurals per la República, ADIC Girona, Guàrdies Urbans per la República Catalana, Sector Públic per la Independència, Bloc Públic Independentista.