Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Guijarro intensifica la desinfecció amb lleixiu d’espais públics a Badalona

L’alcalde socialista ha recuperat la imatge que es va fer popular a l’inici de la pandèmia quan encara es desconeixien les principals vies de propagació de la covid-19

Agències 23/12/2021
Tasques de desinfecció a l'entorn d'un CAP a Badalona, el 23 de desembre de 2021

L’Ajuntament de Badalona ha tornat a recuperar la desinfecció amb aigua i lleixiu de l’espai públic que es va fer popular en l’inici de la pandèmia, fa prop de dos anys.

Des d’aquest dijous, operaris del servei de neteja ruixen amb aquest líquid els entorns que es preveu que hi hagi més afluència de persones, com els eixos comercials i mercats municipals, centres de salut o residències.

L’objectiu, segons ha detallat l’alcalde, Rubén Guijarro, és mantenir els espais en les millors condicions higièniques i sanitàries: “Hem volgut fer un Nadal més segur”.

Per Guijarro aquesta acció serveix per “retornar” als ciutadans “la prudència i l’esforç” que fan per contenir la pandèmia. Cal recordar que es disposa d’evidències que demostren que la propagació de la COVID-19, majoritàriament no es propaga a través del contacte directe, sinó a través de l’aire. No obstant això, cal reconèixer que és una mesura que pot ajudar a evitar contagis.

La recuperació d’aquesta imatge de l’inici de la pandèmia, quan no es coneixia amb certesa les vies de propagació del virus, ha impactat, precisament perquè es pot interpretar com un retrocés en la pandèmia.