Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Grups antifeixistes protesten a la vora de l’acte final de campanya de Vox a Barcelona

Un grup d’un centenar de persones s’ha concentrat aquest divendres a la tarda a prop de la Plaça Artós de Barcelona, al barri de Sarrià, per protestar contra l’acte final […]

Agències 26/04/2019
Els concentrats antifeixistes sostenen una pancarta on es llegeix 'Ni un pas enrere' davant de dos agents dels Mossos, que impedeixen l'accés a l'acte de Vox del 26 d'abril del 2019. (horitzontal)

Un grup d’un centenar de persones s’ha concentrat aquest divendres a la tarda a prop de la Plaça Artós de Barcelona, al barri de Sarrià, per protestar contra l’acte final de campanya de Vox. Els antifeixistes han intentant acostar-se fins a la plaça, on hi havia uns 200 simpatitzants de Vox, però un fort desplegament dels Mossos els ha impedit avançar des del punt on eren, al carrer Vergós. Durant més de dues hores, els antifeixistes han cridat proclames com ara ‘el feixisme avança si no se’l combat’ o ‘fora feixistes dels nostres barris’. A mesura que s’acostaven simpatitzants del partit d’ultradreta per assistir a l’acte, que era a l’exterior, els concentrats han multiplicat les consígnies de protesta.

Tot i que hi ha hagut algun moment de tensió amb els Mossos, i fins i tot un moment d’espentes amb els agents quan un d’ells ha arrebatat la pancarta que duien amb el lema ‘Ni un pas enrere’, no hi ha hagut càrregues.

Pla general d’un dels moments de tensió entre els antifeixistes i els Mossos en la concentració de protesta contra Vox del 26 d’abril del 2019. (horitzontal)

El grup d’antifeixistes ha intentat avançar i hi ha hagut el llançament d’una teula i una bengala però no ha anat a més.

 

Mentrestant, a pocs metres de distància, i amb diverses banderes espanyoles a la vista, els simpatitzants de Vox han pogut escoltar el candidat per Barcelona, Ignacio Garriga, entre altres, a la Plaça Artós, controlada pels Mossos des de tots els carrers que hi accedeixen.

 

Finalment, un cop els discursos en l’acte final de Vox ja havien finalitzat, els antifeixistes han desconvocat la concentració i les furgones dels Mossos han marxat.