Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

‘Gris’: el videojoc català que és una obra d’art

Nomada Studio ha fet públic aquest agost el tràiler del videojoc Gris, una aventura que segueix els passos d’una jove que ha perdut la veu i és llançada a un […]

Redacció 24/08/2018
Nomada Studio

Nomada Studio ha fet públic aquest agost el tràiler del videojoc Gris, una aventura que segueix els passos d’una jove que ha perdut la veu i és llançada a un món estrany. El joc és una obra del trio format pels programadors Roger Mendoza i Adrián Cuevas; i l’il·lustrador Conrad Roset, conegut per les seves belles aquarel·les de figures femenines. A través de puzles i desafiaments el jugador anirà donant sentit a l’aventura al llarg de tres hores de joc, durant les quals no haurem de patir per la mort, la frustració o el perill.

La prestigiosa editora dels Estats Units Devolver Digital serà l’encarregada de distribuir internacionalment aquest videojoc disponible a partir d’aquest desembre, per PC i Switch de Nintendo. L’aventura consistirà a tornar la protagonista al seu món original, per fer-ho necessitarà adquirir habilitats i guarda-les al seu vestit “fet de la seva mateixa tristesa”.

El joc ens submergeix en el context visual de Conrad Roset, amb una paleta cromàtica que destaca per la seva bellesa. El grup català; Berlinist Band és l’encarregat de la banda sonora. Un conjunt que ha deixat meravellada la crítica de videojocs.

Aquest juny en ocasió de la renovació dels acords entre el Gamelab (congres europeu de videojocs) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Xavier Díaz i Vilanova, director de l’ICEC, remarcava com el 27% de les companyies de videojocs que operen a l’Estat són a Catalunya. Des del 2012, les empreses catalanes que es dediquen als videojocs han passat de ser una setantena a 130 que aconsegueixen una facturació de 319 milions d’euros, una xifra molt superior als 70 milions de fa sis anys. Aleshores la indústria al Principat comptava amb menys d’un miler de treballadors, i ara se superen els 2.400 empleats.