Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 823
La República

Greus acusacions contra Jovent Republicà i Arran dels acampats a Barcelona

Les organitzacions juvenils vinculades a ERC i la CUP han estat acusades de boicotejar l’acampada i agafar els diners recaptats

Redacció
Redacció 09/11/2019
Acampada d'estudiants a plaça Universitat de Barcelona

En un comunicat emès aquest matí, diferents membres dels acampats han mostrat la seva indignació per les actituds de les dues organitzacions juvenils que segons ells han volgut finalitzar la campanya. Confirmen la notícia publicada en aquest diari on ja parlavem de la situació de crisi de l’acampada.

En el comunicat titulat “Contra el boicot electoralista, seguim organitzades”, manifesten la voluntat de continuar l’acampada i exigeixen el retorn dels diners i materials agafats i les oportunes explicacions davant uns fets com aquests.

Jovent Republicà i Arran desmenteixen les acusacions

Preguntades per les acusacions, fonts d’Arran han negat a Europa Press que hagi estat així, i afirmen que tots els diners que s’han recollit en la protesta es destinaran “a causes repressives i aviat es farà públic quin percentatge va a cada caixa de resistència”.

Les mateixes fonts han admès que alguns acampats no estan d’acord amb la decisió de desconvocar i “han respost amb agressivitat i falses acusacions”.

Els joves van iniciar l’acampada indefinida dimecres 30 d’octubre a la plaça Universitat per reclamar que “s’aturi de forma immediata la repressió”, l’amnistia dels líders independentistes i que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, s’assegui a negociar un referèndum.

Tsunami Democràtic ha anunciat el matí d’aquest dissabte una convocatòria a plaça Universitat a les 11.00 hores: “Us proposem un nou repte: ajudar l’Estat a saber que Tsunami Democràtic és tothom”, han dit en un tuit recollit per Europa Press.

Manifest dels acampats  4_5922308452876551839

Relacionats