Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

[Primícia] Assemblea de crisi dels acampats, que es plantegen si plegar o no 

Una de les persones que ha intervingut ha acusat Jovent Republicà, la branca jove d’ERC, de voler fer que l’acampada acabi

Redacció 07/11/2019
Imatge de l'assemblea dels acampats a Barcelona

Assemblea de crisi dels acampats a la plaça Universitat de Barcelona, que es plantegen si abandonar o no les protestes. Segons el que ha pogut saber ‘La República’, hi ha dues visions pel que fa a la seva continuïtat: la d’aquells que diuen que han de marxar perquè cada cop són menys gent i no són prou forts (a més d’estar abandonant la lluita als barris) i la d’altres que aposten per aguantar fins que calgui.

La divisió d’opinions, doncs, és latent; malgrat que una de les intervencions més aplaudides (contra les demandes de no fer-ho i expressar acord només amb el moviment de les mans) ha estat la d’una persona que ha expressat que plegar seria un error i que ha emplaçat a marxar aquells que ho vulguin fer per dir que “si ens quedem pocs aguantarem com sigui”. D’altra banda, un dels acampats que aposta per marxar ha apuntat al que creu una incompatibilitat per assistir a les convocatòries del Tsunami Democràtic si es segueix amb la protesta a la plaça Universitat.

Una altra de les intervencions que més ha destacat també s’ha referit a aquells acampats que advoquen per plegar veles. Ha estat la d’una persona que ha assegurat que tots els que han intervingut amb els mateixos arguments per desmuntar l’acampada són de Jovent Republicà, la branca jove d’ERC, que -segons ha dit aquesta persona- està intentant fer que l’acampada acabi.