Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Girauta encèn la xarxa compartint un article de l’ultranacionalisme espanyol sobre andalusos que “aguantan al pariente separatista”

El text insulta una andalusa resident a Catalunya que explica a la xarxa la situació que ha viscut amb els seus familiars en relació al conflicte entre Catalunya i Espanya

Redacció 12/08/2019
Juan Carlos Girauta

“Buena obra veraniega de cientos de andaluces: aguantar al pariente separatista que vive en Cataluña”. Aquest és el títol del text que ha compartit Juan Carlos Girauta (Cs) a través de Twitter i que està publicat al portal ultranacionalista espanyol ‘Dolça Catalunya’. Un article que incita a la catalanofòbia, insultant (entre altres coses, la titllen de “lazi pirada”) una andalusa resident a Catalunya que explica a la xarxa la situació que ha viscut amb els seus familiars en relació al conflicte entre Catalunya i Espanya.


Molts usuaris han retret a Girauta que hagi compartit aquest text i li han recordat què passaria el tuit l’hagués fet un diputat independentista sobre unionistes de vacances a Catalunya. També l’han animat a deixar de sembrar odi contra Catalunya. Entre aquests usuaris, hi ha l’actor Toni Albà, que s’ha hagut de contenir en llegir la piulada de Girauta.