Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Garriga (Vox): “No pactarem les condicions de divisió i ruptura de la nostra pàtria”

El portaveu de la formació ha exposat que volen fer un referèndum per il·legalitzar els partits independentistes

Redacció 13/12/2022
El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, durant una roda de premsa. Data de publicació: dimarts 13 de desembre del 2022, 13:29 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

Davant la proposta d’ERC que pretén establir que amb un mínim de participació del 50% en un referèndum i un 55% a favor del ‘sí’ es pugui “negociar” la independència de Catalunya, el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha assegurat que la seva formació no pactarà “les condicions de divisió i ruptura” de la seva “estimadíssima pàtria”.

Durant la roda de premsa, Garriga ha insistit que la proposta de Vox és fer un referèndum a tot l’Estat per il·legalitzar partits independentistes. “Plantegem una consulta nacional a qui té la sobirania nacional, que és el poble espanyol”, ha sostingut. També ha fet al·lusió a l’assumpte de la derogació del delicte de sedició i a la reforma del delicte de malversació. Segons ha dit, afavoreix “els polítics independentistes i a fugats de la justícia com Carles Puigdemont”.

El portaveu no s’ha oblidat de carregar contra el govern de Pedro Sánchez, el qual ha titllat d'”il·legítim” perquè “es va presentar a les eleccions dient que no pactaria amb Podem ni amb Bildu i ha fet tot el contrari”. “Està contínuament cedint al xantatge dels separatistes“, ha criticat. Per aquest motiu, Garriga ha assegurat que Vox “donarà la batalla a tots els fronts, al carrer, a les institucions com amb la proposta de moció de censura i als tribunals”.

Per altra banda, avui a la tarda se celebra el 90è aniversari de la constitució del Parlament. Es durà a terme un acte commemoratiu al qual Vox ja ha deixat clar que no assistirà. “Han muntat un acte cínic i una farsa“, ha dit Garriga.