Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Gala Pin: “Ha estat un error entendre que al Raval tothom prioritzaria un CAP”

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha convidat la consellera de Cultura, Laura Borràs, a “asseure’s” a buscar espais alternatius a la Capella de la Misericòrdia per a l’ampliació […]

Redacció 29/01/2019
La regidora de Participació de Barcelona, Gala Pin. Imatge d'arxiu / ACN

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha convidat la consellera de Cultura, Laura Borràs, a “asseure’s” a buscar espais alternatius a la Capella de la Misericòrdia per a l’ampliació del MACBA. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Pin ha avançat que tenen cinc opcions que podrien ser “molt convenients” a les immediacions del museu. Per contra, la Capella ha afirmat que és “l’última opció” viable per al CAP i demana evitar posar sobre la taula opcions que “ja s’han descartat”. Pin ha admès que va cometre “l’error” d’entendre que tothom al Raval “sabria que s’ha de prioritzar el centre d’atenció primària”.

L’Ajuntament de Barcelona va cedir el 2013 al MACBA la Capella de la Misericòrdia per 30 anys. El document, però, indicava que si als 5 anys no s’iniciava la construcció, es podia revocar el conveni, així com per motius d’interès general. Qui ha de fer-ho és l’Ajuntament de Barcelona, que preveu tirar-ho endavant, previsiblement, en el ple del mes que ve.

“No es tracta de confrontar què té més interès general, sinó que després de 13 anys i 12 alternatives diferents, no s’ha trobat cap espai que reuneixi les condicions per acollir el CAP “, ha explicat Pin.

Pin entén que “hi ha alternatives per ampliar el museu als seus voltants”, no haver de renunciar “a cap de les dues coses”. Amb tot, ha acusat la conselleria de Salut i la de Cultura de no haver-ne parlat i continuar mantenint discursos “molt diferents”. Així com ha afirmat “quin no s’ha assegut a cercar alternatives és la conselleria de Cultura”.