Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Jordi Fulla inaugura l’exposició ‘Primera Pedra’

Ahir, dimarts 16 d’octubre es va inaugurar la mostra Primera Pedra a Ordino, l’exposició està comissariada per Natàlia Chocarro i es nodreix de les particularitats del relleu andorrà. Jordi Fulla […]

Joan Vila i Boix 17/10/2018
Fundació Vila Casas

Ahir, dimarts 16 d’octubre es va inaugurar la mostra Primera Pedra a Ordino, l’exposició està comissariada per Natàlia Chocarro i es nodreix de les particularitats del relleu andorrà. Jordi Fulla (Igualada, 1967) és un habitual de la Fundació Vila Casas, la seva obra d’una gran qualitat forma part de la col·lecció de l’exfarmacèutic. La seva última exposició va ser al Museu de Montserrat la primavera del 2017. Anatomia d’una illa a ulls clucs comissariada per Albert Mercadé, ja explicitava l’habilitat de l’artista per crear atmosfera i recrear espais. En aquella ocasió, Fulla va submergir l’espectador en les sensacions viscudes en els seus viatges al Japó.

Primera pedra, és concebuda com un ‘work in progress’ i es nodreix de les particularitats del territori per ser. D’aquesta manera la Fundació Vila Casas emmarca l’exposició dins del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas, de la mà de Natàlia Chocarro. L’exposició de Jordi Fulla en una primera instància es va fer amb l’observació de l’arquitectura seca com a elements característics del mediterrani i en segona instància amb l’estudi de l’arquitectura rural d’alta muntanya: “Fulla va recórrer les Valls d’Andorra, on es va deixar seduir pel vessant poètic d’unes construccions ancestrals des d’on l’home s’aboca al món per albirar l’univers”.

L’artista amb aquesta exposició aconsegueix captar l’entorn i les seves necessitats vitals. La identitat, història i memòria de la pedra seca queden perfectament retratades en la seva essència per Jordi Fulla. A Cal Pal, Ordino, podrem torbar doncs una quinzena de pintures i dibuixos de l’artista en referències a diverses construccions escampades pel territori.