Dimarts, 6 de desembre de 2022 - Edició 1594
La República

Fraternitat independentista a Europa: ERC lluitarà perquè Comín i Puigdemont entrin al grup Verds/ALE

L’eurodiputada d’ERC assegura que forçaran una votació entre els membres del grup en cas que rebutgin la incorporació dels dos eurodiputats

Redacció 14/01/2020
Toni Comín, Carles Puigdemont i Diana Riba a la roda de premsa del 13 de gener al Parlament Europeu

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha assegurat aquest dimarts que Carles Puigdemont i Toni Comín no estan “en absolut” fora del grup Verds/ALE a l’Eurocambra, del qual forma part ERC. Poques hores després que el co-president dels Verds a l’Eurocambra, Philippe Lamberts, considerés que la petició d’incorporació de Puigdemont i Comín al grup és un “problema” per la seva proximitat als flamencs de l’N-VA, Riba ha assegurat que continuen la negociació amb els Verds. “Estem a l’inici. En absolut tenim un ‘no’ dels Verds”, ha remarcat l’eurodiputada d’ERC, que ha subratllat que, en cas que els Verds rebutgin la incorporació de Puigdemont i Comín, forçarien una votació entre els membres sobre la petició dels dos eurodiputats.

L’obscur paper dels catalans de l’entorn dels comuns

Els diputats d’En Comú Podem a Europa no han acabat de definir la seva posició dins del grup dels Verds i algunes veus asseguren que podren haver-se alieniat amb els partidaris que els dos exiliats catalans no formin part del seu grup parlamentari. Ara, per tant, la decisió depèn en bona part de la pressió que pugui fer ERC, BNG i l’SNP amb l’Aliança Lliure Europea per a pactar una posició conjunta.