Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Franco té els dies comptats al Valle de los Caídos: El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres la seva exhumació

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres 24 d’agost l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos mitjançant un decret llei que modifica la Llei de Memòria […]

Redacció 21/08/2018
Imatge del Valle de los Caídos / @hospederiavc

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres 24 d’agost l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos mitjançant un decret llei que modifica la Llei de Memòria Històrica i així evitar que les demandes judicials paralitzin aquesta iniciativa, segons ha confirmat el ministre de Cultura i Esport, José Guirao.

“L’ordre del dia del Consell de Ministres es tanca el dimecres a la tarda i se suposa que entrarà (per aquest divendres). Sembla ser, que la fórmula més adequada és un decret llei que modifiqui puntualment la Llei de Memòria Històrica per evitar que les demandes judicials paralitzin la mesura”, ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser.

Així mateix, ha assenyalat que aquest decret l’ha de convalidar el Congrés dels Diputats i que espera que ho faci a l’inici del període de sessions, és a dir, a partir de “la segona setmana de setembre”. “Serà de manera immediata, al més aviat possible”, ha conclòs.