Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Fraga: Engeguen els actes commemoratius pel 50è aniversari de la Penya Fragatina

La Penya Fragatina és la que té més socis de la demarcació d’Osca i aquest any prepara un programa d’actes pel 50è aniversari

Redacció 30/01/2023
Festes del Pilar de Fraga

L’any 1973 un grup de joves de Fraga es va voler inspirar en les festes de Sant Llorenç de la ciutat d’Osca, on s’hi havia importat des de Pamplona el model de festes organitzades al voltant de penyes vestides amb roba blanca i un mocador de coll. A Fraga això es va concretar en la Penya Fragatina, una entitat que avui dia compta amb 3.600 socis, essent la que té més associats de la demarcació d’Osca. L’entitat es va anar subdividint en diverses seccions com ara la de teatre, el cine club i les esportives com el moto club, el futbol, l’handbol, els escacs i el voleibol.  També destaca la creació del “Dia de la Faldeta” l’any 1973 per reivindicar l’ús del vestit regional. Aquesta activitat s’ha acabat reconeixent com a Festa d’Interès Turístic.

Segons informa Heraldo de Aragón, la Penya Fragatina ha preparat per aquest 2023, amb motiu del seu 50è aniversari “un complet programa d’activitats”. Els actes van començar el cap de setmana passat amb una gala de record de tots els socis i seccions que ha tingut l’entitat. Durant el mes de maig organitzaran una festa del Pilar en format reduït “convidant a la gent a vestir de blanc i amb el mocador”. També està previst que preparin la festa major d’octubre i el Carnestoltes. Altres activitats associades a l’aniversari seran un documental, una exposició, un gran esdeveniment esportiu i un sopar de gala final.