Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Fons europeus per refer la casa natal de Dalí

L’ajuntament de Figueres ha aconseguit una subvenció del fons FEDER per rehabilitat la casa natal de Salvador Dalí. L’alcalde, Jordi Masquef, ha declarat que els 1.378.163,96 euros de la subvenció europea cobriran […]

Joan Vila i Boix 02/04/2019
Pla general de la façana de la casa Dalí / ACN

L’ajuntament de Figueres ha aconseguit una subvenció del fons FEDER per rehabilitat la casa natal de Salvador Dalí. L’alcalde, Jordi Masquef, ha declarat que els 1.378.163,96 euros de la subvenció europea cobriran quasi la totalitat de la segona fase d’obres.
L’alcalde ha considerat que es tracta d’una bona notícia i que obligarà a refer els calendaris per bé. D’aquesta manera tot el conjunt podria estar restaurat l’any 2021. A partir d’ara, ha afirmat l’alcalde, tots els esforços se centraran a adquirir els tres pisos de l’edifici on el geni empordanès va passar la seva infància i adolescència.

Salvador Dalí és un dels grans atractius de l’Empordà. L’últim any el triangle de museus del geni (Teatre-Museu Dalí, Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa Salvador Dalí de Portlligat) va atreure 1.336.207 de turistes. Ara, amb un altre equipament, l’ajuntament podrà ampliar l’oferta d’oci dalinià i atreure a més turistes.