Dissabte, 6 de juny de 2020 - Edició 681
La República

Foment diu que el confinament total és desproporcionat i pot provocar encara més atur

La patronal catalana diu que tancar més empreses pot afectar els serveis sanitaris

Avatar
Agències 23/03/2020
El presidente de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre

La patronal catalana Foment del Treball considera que “el confinament total no és una mesura proporcionada en l’actual situació de crisi sanitària i de col·lapse econòmic, i pot ser contraproduent des de les dues perspectives”. Actualment només estan funcionant, a més de les que operen mitjançant teletreball, les empreses i serveis que garanteixen els serveis bàsics alimentaris, energètics, transport de mercaderies, comerç alimentari, telecomunicacions, farmacèutics i sanitaris, així com totes les empreses de subministraments i serveis que garanteixen el normal funcionament dels anteriors sectors, segons Foment. La patronal considera que el tancament total tindria un impacte encara més fort en l’ocupació amb més pèrdues de llocs de treball.

Foment creu que el confinament total podria comprometre “seriosament” el normal funcionament dels serveis essencials, fins i tot dels estrictament sanitaris. El confinament total pot substituir-se per l’adopció de totes les mesures de protecció necessàries per evitar els contagis i garantir la salut dels treballadors i dels propis ciutadans, diu en un comunicat.

Les actuals mesures decretades pel govern d’Espanya són “prou restrictives, i augmentar-les posaria encara més en risc la recuperació econòmica després de la pandèmia”. “Dir que el confinament total prioritza la salut davant l’economia és un plantejament maniqueu: no respecta el principi de proporcionalitat i, a més, no té en compte que sense el manteniment i posterior recuperació del nivell de l’activitat econòmica, moltes famílies quedaran exposades a problemes de subsistència”, conclou.

 

 

Relacionats