Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

Florentino Pérez sense pietat amb els transportistes i la ciutadania

Fenadismer critica que Abertis vulgui ampliar la concessió de l’AP-7 i l’AP-2 i elimini bonificacions a transportistes

Redacció
Redacció 03/05/2020
Florentino Pérez, expresident del Real Madrid

L’associació retreu a la concessionària que “com a gest de generositat” els ofereixi esmorzar i aparcament gratuït

La Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya (Fenadismer) ha criticat que Abertis hagi reclamat ampliar la concessió de l’AP-7 i l’AP-2 per l’estat d’alarma i la conseqüent reducció de la mobilitat. A més, denuncien que “en nocturnitat i traïdoria” la concessionària ha aprofitat la situació i hagi eliminat les bonificacions del l’import del peatge als transportistes. Fenadismer recorda que aquesta bonificació es va crear per compensar els transportistes que van haver de desviar obligatòriament la seva ruta per passar per autopistes de peatge, i es va acordar que, com a compensació, poguessin optar a una bonificació màxima del 50% de l’import del peatge en funció del trajecte.

Ara, amb l’estat d’alarma recorden que s’ha acabat l’eliminació dels desviaments obligatoris pe facilitar l’activitat dels transportistes, i critiquen que Abertis “ha eliminat automàticament” les bonificacions. A més, denuncien que aquesta modificació s’ha fet sense cap mena de publicitat institucional ni difusió a xarxes socials i es queixen que “com a gest de generositat” els ofereixin esmorzar i aparcament gratuït a algunes àrees de servei.

D’altra banda, i pel que fa a la petició per allargar la concessió, Fenadismer assegura que tot i que al·leguen una suposada baixada d’ingressos durant aquestes setmanes, les seves inversions en totes dues autopistes “s’han amortitzat fins a 50 vegades via recaptació pels peatges cobrats durant tots aquests anys”.