Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Fiscalia no vol que Junqueras reculli la seva acta d’eurodiputat

En canvi si es mostra favorable a que Joaquim Forn assisteixi al ple de constitució de l’Ajuntament de Barcelona

Redacció
Redacció 11/06/2019
Oriol Junqueras, president d'ERC i vicepresident legítim de la Generalitat

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que no autoritzi Oriol Junqueras a sortir de la presó per anar al Congrés dels Diputats i recollir la seva acta d’eurodiputat. A diferència de quan el vicepresident legítim va anar a la cambra a formalitzar la seva condició de diputat, ara l’estat espanyol ha mogut fils per evitar que la veu dels presos polítics arribi a Europa.

En canvi, el ministeri fiscal no es nega a que Joaquim Forn pugui assisstir al ple de constitució de l’Ajuntament de Barcelona, el pròxim cap de setmana. La decisió final es troba en mans del Suprem.

 

En aquest context, la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, veu fora de lloc que la Junta Electoral Central (JEC)hagi avisat que controlarà que tots els electes dels ajuntaments jurin o prometin el seu càrrec manifestant la “voluntat incondicionada” i explícita de complir amb la Constitució. “És surrealista que la Junta Electoral entri en aquestes maneres de jurar el càrrec. Hi ha diferents formules i totes elles són vàlides”, ha dit en ser preguntada per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. En aquest sentit ha demanat i reivindicat “respectar el sentir de cada regidor de Catalunya a l’hora de prendre possessió del càrrec de regidor o d’alcalde”.

Relacionats