Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Fiscalia acusa Junqueras de “fer un exercici de cinisme sense precedents”

|

- Publicitat -

Javier Zaragoza ha iniciat el torn dels informes finals del judici de l’1 d’octubre amb unes dures acusacions contra Oriol Junqueras i la resta dels presos polítics. “Ell va fer un exercici de cinisme sense precedents”, afirma el fiscal en relació a una voluntat del vicepresident legítim de mantenir una via de diàleg amb l’Estat.

Publicitat

Els fets jutjats, segons Zaragoza, són “un cop d’Estat amb violència, la crònica d’un alçament que tots els espanyols han conegut a través de la televisió”. El fiscal ha remarcat que no es criminalitza “ni la dissidència política ni el vot” i que no existeixen “presos polítics”. Ha criticat també l’al·legat dels acusats que esgrimien el dret a l’autodeterminació que, segons el fiscal, no té “suport normatiu ni nacional ni nacional”.

Per Zaragoza, per defensar la convivència cal “complir la llei i la Constitució” i ha negat vulneració de drets fonamentals. “L’única violació de drets civils que es produeix a Catalunya ara és la que pateixen estoicament els que defensen la Constitució”, ha manifestat.

Et pot interessar  La repressió espanyola contra Clara Ponsatí, en marxa: la fiscalia demana al Suprem obrir-li judici per desobediència greu per l'1-O
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió