Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Fair Trials denuncia l’abús de la presó preventiva a Espanya

L’organització internacional assegura que el sistema judicial espanyol utilitza la llei antiterrorista per vulnerar drets fonamentals

Redacció
Redacció 28/07/2019
Exterior del Tribunal Suprem / ACN

Fair Trials, una organització no governamental judicial, ha publicat un informe on determina que Espanya vulnera els drets fonamentals, sota el pretext de les lleis antiterroristes. El document recorda com l’any 2015, el Congrés dels Diputats va modificar un article del codi penal per amplificar els efectes d’una hipotètica “justificació del terrorisme”. L’ONG situa el cas dels nois d’Altsasu com un exemple de “l’arbitrarietat” amb la qual s’aplica la presó preventiva.

Fair Trials demana al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que insti a l’estat espanyol a corregir els articles de la llei relacionats amb l’empresonament preventiu. Precisament, l’informe també recull que Espanya no ha fet cas de les recomanacions del Consell. Carles Puigdemont creu que l’anunci de Fair Trails farà “baixar els fums” a Pedro Sánchez. El president legítim retreu al dirigent socialista com, en el debat d’investidura, “ha tret pit de manera acrítica, lloant la qualitat de la democràcia espanyola”.