Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Fachín deixa en evidència “l’esquerra espanyolista”, que pressiona la catalana i la basca per la Reforma Laboral

L’exdiputat ha estat crític amb què es pressioni ERC i Bildu perquè aprovin la Reforma Laboral

Redacció 20/01/2022
Albano Dante Fachín, exdiputat del Parlament / ACN

L’exdiputat de Podemos-Catalunya, i ara impulsor de la plataforma Octuvre, Albano-Dante Fachín, ha deixat en evidència la posició de “l’esquerra espanyola”. En una piulada ha criticat que està rendida a l’Ibex-35.

En detall, Fachín ha citat el tuit del diputat comú, David Cid, en el qual publicava una notícia d’Infolibre, que afirmava que els votants d’ERC i Bildu donen suport a la reforma laboral, però que, no obstant això, la posició d’aquests partits és la d’oposar-se a l’executiu de Sánchez.

D’aquesta manera, ha donat a entendre que l’entrada al Gobierno dels comuns ha causat que, d’una banda, no estiguin implementant mesures, des de dins de l’executiu, perquè el PSOE no ho permet, ja que va distribuir els ministeris, deixant els comuns en segon pla. Alhora, també comenta que els comuns estan anul·lats i no poden fer oposició als socialistes, perquè són socis a Moncloa.

Així, ha donat a entendre que els comuns, per entrar a l’executiu, van escollir retrocedir en depèn quins aspectes que de l’eix ideològic d’esquerres amb el qual podien tenir discrepàncies amb el PSOE, i que ara pressionen ERC i Bildu, perquè també ho facin, apel·lant els militants d’aquestes formacions.

Amb relació al Gobierno, Fachín apunta que cal comptar que aquesta reforma laboral ja ha rebut el suport d’El País, la Conferència Espanyola d’Organitzacions Empresarials, i fins i tot amb el vistiplau de Felipe VI. “Cediran?” planteja Fachín.