Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Extreballadors del periodista ultra Javier Negre denuncien explotació i pagaments en B

|

- Publicitat -

El periodista ultradretà Javier Negre salta de polèmica en polèmica. Ara, Okdiario ha destapat irregularitats a la plataforma que dirigeix, EDATV, on s’aprofita de “mà d’obra esclava i empleats que cobren en ‘B'”, segons el mateix mitjà, ideològicament similar a Negre.

Publicitat

Després de ser acomiadat d’El Mundo, va intentar salvar la seva carrera obrint un canal de YouTube titulat ‘Estado d’alarma’ amb la cofundadora de Vox Cristina Seguí. Bàsicament, consistia a fer d’altaveu de notícies falses per atacar la gestió de la pandèmia i va acabar suspès per infringir la “política sobre assetjament, amenaces i ciberassetjament” de Youtube.

Posteriorment, va obrir EDATV, un niu d’explotació laboral que s’aprofita de becaris i estudiants. Hores sense pagar, baixes dia si dia també, males paraules… Així dirigeix Javier Negre. Fins i tot, paga en ‘B’ alguns periodistes que cedeixen a ampliar la jornada fora de la llei.

“No tinguis cap mena de dubte que Javier Negre és un explotador. Estem tots explotats. El noi de xarxes socials fa quatre mesos que no cobra. A l’editor de vídeos li van dir que estaria una setmana de prova. Després d’un mes i mig treballant gratis, li ha dit que es faci fals autònom. Són tots falsos autònoms”, ha revelat un dels treballadors, segons recull Los Replicantes.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió