Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Exigeixen la dimissió immediata de la fiscal general de l’Estat pels seus conflictes d’interessos

Cal recordar que anteriorment el fiscal Stampa ja va assenyalar “l’interès personal” de Delgado al cas Villarejo, perquè Baltasar Garzón, la seva parella, defensava diversos imputats

Redacció 29/11/2021
La Fiscal General de l'Estat, Dolores Delgado, aquest 7/9/2020 a l'obertura de l'any judicial

L’Associació de Fiscals ha exigit la dimissió “immediata” de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delegado, per la “manca d’idoneïtat” per la seva “directa procedència de l’activitat política i pels seus conflictes d’interessos”, segons expliquen a HuffPost.

Així ho han aprovat en les seves conclusions del XXIII Congrés de l’Associació de Fiscals, celebrat a Saragossa sota el lema “En defensa de la nostra independència”, en què remarquen que el sistema de Justícia “està sotmès a una feroç estratègia de deslegitimació”.

Aquest col·lectiu argumenta que “les erràtiques i sectàries actuacions i decisions” de Dolores Delgado han causat “el mal prestigi” del Ministeri Fiscal. Així mateix, consideren que la seva permanència en el càrrec “és incompatible amb la imparcialitat i els principis constitucionals” que regeixen la Institució. Per aquest motiu, demanen un nou nomenament al capdavant del ministeri que “garanteixi la independència”.

Com vam contar la setmana passada, la fiscal general de l’Estat ha de donar explicacions al Consell Fiscal sobre la polèmica sortida d’Ignacio Stampa del cas Villarejo (o Tàndem). Aquest fiscal denuncia “irregularitats” en el procés de selecció d’Anticorrupció del 2020 i considera que la fiscal general s’hauria d’haver apartat de la macrocausa per tenir “interès personal” al cas Tàndem, ja que és parella de Baltasar Garzón, el defensor de diversos imputats de la macrocausa.