Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Ester Capella i Pilar Vallugera i l’ús de Twitter per expressar-se

Les dues polítiques d’ERC tenen estils diferents però generen igualment una corrua de respostes

Redacció 24/08/2022
Muntatge fotogràfic amb les diputades d'ERC Ester Capella i Pilar Valluguera

Molt es parla de l’ús que els polítics en fan del Twitter, sigui a la recerca d’empatia o per obrir discussions i ara que comença a escalfar-se el curs vinent, ens permetem aproximar-vos dues entrades d’estil ben diferent: el de la frase concisa i críptica i el del fil argumental intentant tocar la fibra sensible. Ambdues estratègies “literàries”, però, no fan sinó generar una munió de respostes que no paren d’entrar i que van bé de repassar en un dia tranquil d’agost.

El primer és de la delegada a Madrid de la Generalitat, Ester Capella, que abans fou consellera de justícia. Es presenta així: Advocada. Delegada del Govern a Madrid He estat consellera de @justiciacat i diputada al @congreso_es @parlamentcat senadora. Per Catalunya i la llibertat!! El seu dard és aquest:

Per contra, l’altre estil a Twitter, el dels missatges llargs que, contravenint la idea inicial de la xarxa de ser concisos fent servir pocs caràcters, es desfan de la cotilla “obrint fil”. Es presenta així: Independentista, feminista i d’esquerres. Fent de diputada al Congreso per ERC, el millor que sé, al servei del meu poble. Només em fan plorar els meus. I la seva reflexió pública és aquesta: