Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Espai Tactel s’obre a Barcelona

Espai Tactel obre espai fix a Barcelona de la mà de l’estudi Toormix amb l’exposició “Secret Diaries” el divendres 30 de novembre de 2018 a les 19:00 h. L’exposició mostra l’obra […]

Joan Vila i Boix 20/11/2018
Espai Tactel a Barcelona

Espai Tactel obre espai fix a Barcelona de la mà de l’estudi Toormix amb l’exposició “Secret Diaries” el divendres 30 de novembre de 2018 a les 19:00 h. L’exposició mostra l’obra dels artistes Fito Conesa i Micheal Roy, en un diàleg que posa en dubte el concepte de masculinitat oficial. El format que s’utilitzarà és el del diari íntim. Com explica Jesus Alcaide: “Convertint dades històriques i moments personals en material musical (cordes, veus, sintetitzadors), Fito Conesa juga amb l’alteració dels codis i la traducció de llenguatges sense oferir una solució exacta, sinó justament tot el contrari, celebrant el secret, ballant el dubte, provocant l’enigma.”

Midgard – Fito Conesa

Micheal Roy fa del “fer sense fer res” el seu treball. Una pel·lícula sense càmera, una obra d’art feta d’elements preexistents, una ficció feta d’altres ficcions. El creuament d’universos, que ens permet fer-los nostres. Per tal de crear una obra artística que ens permeti arribar a crear els nostres universos i apropiar-nos de les seves obres.

Amb una clara vocació per trobar nous camins per a la reflexió i a la vegada potenciar la cerca de nous reptes i inspiració, l’estudi Toormix de Barcelona s’alinea amb la galeria Espai Tactel de València per obrir un nou espai a Barcelona. Concretament situat a l’espai taller del mateix estudi i amb la idea de fusionar art, pensament, disseny i experimentació neix el Espai Tactel Toormix Barcelona. A més de la programació que la mateixa Galeria durà a terme a través d’exposicions, siguin individuals o col·lectives, l’espai també oferirà noves propostes expositives en col·laboració amb Toormix i debats centrats en la reflexió sobre el discurs artístic, la barreja de disciplines, el procés de treball, l’experimentació i amb un paper rellevant en el disseny entès com una forma de pensar i conceptualitzar idees i projectes.

L’activitat de Espai Tactel València se centra des de l’inici en la promoció de l’art més audaç i contemporani en les seves diferents expressions i vessants, prestant especial atenció a les últimes tendències. Espai Tactel ha exposat al llarg de la seva trajectòria l’obra d’artistes de la talla de Joan Morey, Carles Congost, Natacha Lesueur, Luis Úrculo, Vicky Uslé, Christto & Andrew, Miguel Ángel Gaüeca, Manu Arregui o Juan Hidalgo i un bon nombre d’artistes sempre caracteritzats per l’extremat risc en els seus plantejaments estètics i màxima qualitat plàstica en els seus resultats artístics.

Per al nou espai a Barcelona, Espai Tactel comptarà amb Patricia Carrasco com a directora del projecte. Patricia Carrasco ha estat vinculada a diversos projectes galeristes i culturals des de 2005 com Ana Mas Projects – masART Galeria, Halfhouse, B,14, Galeria Encantada o el festival DOCfield Barcelona.

ESPAI TACTEL TOORMIX contínua la línia de difusió de pràctiques contemporànies iniciada en la galeria Espai Tactel de València.