Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Espadaler replica a Elena: “Això de l’estil, accepti’m que no cola”

L’exconseller d’Interior ha qualificat de “sacsejada amb senyals de purga” les reestructuracions del departament, i ha aprofitat per criticar el “delicat equilibri” del Govern

Redacció 26/01/2022
L'exconseller d'Interior socialista, Ramon Espadaler, en declaracions al Parlament el 26 de gener de 2022

El conseller socialista d’Interior el 2015, Ramon Espadaler, ha comentat en el Parlament de Catalunya la destitució de Trapero, així com el canvi de diversos càrrecs dins del cos de Mossos d’Esquadra. Espadaler ha titllat de “purga” la reestructuració del cos.

Ha estat crític amb què es va retirar els escortes del Govern i de la Generalitat de les responsabilitats de Trapero. També ha apuntat que “ha encès els llums d’alerta que després de designar els nou comissari de Mossos d’Esquadra, se cessés el responsable d’investigació criminal, Toni Rodríguez”.

Espadaler ha afirmat que Rodríguez investigava la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el cas de la cúpula de Bombers; i el cas del conseller Miquel Buch. Ha posat en relleu que hi va haver 36 canvis en els comandaments dels Mossos, però que només es va anunciar el de Trapero.

L’exconseller d’Interior ha lamentat que Interior estigui a “l’arena política”, això no obstant, no s’ha pogut estar d’opinar que s’han retirat les acusacions contra els Mossos que van detenir activistes independentistes en manifestacions contra la sentència dels polítics independentistes.

Espadaler, a diferència del que va succeir amb les declaracions de Villarejo, ha demanat la creació d’una comissió d’investigació al voltant de la qüestió. Ha citat que Rodríguez va demanar empara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que l’òrgan va acceptar.

Al seu torn, el socialista no ha deixat perdre l’oportunitat de criticar al Govern d’Aragonès i d’afirmar que hi ha “un difícil i complex equilibri a l’executiu”. Li ha reconegut el dret d’Elena a cessar Rodríguez, però n’ha demanat els motius. També ha retret el veto d’una periodista que tractava la destitució de Trapero.