Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

ERC veu “positiu” haver plantejat la sortida dels menors “per haver impulsat l’Estat” a tirar-ho endavant

Als republicans ja els està bé fer el paper de “pepito grillo”

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 19/04/2020
Esquerra Republicana de Catalunya, aplaudint-se

Fa setmanes que veiem com funciona la gestió de la pandèmia del coronavirus: El govern català argumenta i proposa. El gobierno de l’estat respon exaltat, negant-ho i prohibint-ho. Passats pocs dies (en la gestió de la pandèmia, cada dia és una eternitat) el gobierno fa una proposta en la línia del que deia el govern català. En canvia alguns detalls, dates, franges horàries… i ho ven com a proposta seva.

Davant d’això, la resposta pot ser “Quines galtes”, “Ja era hora” o potser també “Qué bé que ho diguéssim nosaltres primer”.

En aquesta línia ha anat l’entrevista al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani: “el Govern fa setmanes que estudia la sortida dels nens i si no haguéssim parlat d’aquesta necessitat, potser no s’hagués fet públic el que ahir es va fer públic”.

Tot i celebrar que la mesura arribi, ha criticat que el gobierno de l’Estat pugui deixar a casa els adolescents de 12 a 18 anys si pren com a referència la Llei de salut publica. En declaracions a Rac 1, ha opinat que “no té cap sentit” permetre que només surtin els menors de 12 anys. “De 12 a 18 anys és un forat negre? Seran les úniques persones que no tindran dret a sortir en cap moment després d’un mes? És deixar-se una part, i la infància i l’adolescència s’ha de tenir en compte en el seu global”, ha defensat.