Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

ERC presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de Pedro Sánchez

ERC presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat en les pròximes hores, així ho ha confirmat Marta Vilalta en una compareixença que ha comptat amb la […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 04/02/2019
Marta Vilalta, rodejada de Gabriel Rufián, Joan Tardà i Mirella Cortès / Aleix Ramírez

ERC presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat en les pròximes hores, així ho ha confirmat Marta Vilalta en una compareixença que ha comptat amb la presència de Joan Tardà i Gabriel Rufián, com a representants dels republicans a Madrid.

“És impossible crear un escenari de negociació si es nega la realitat”, assegura Tardà, que a la vegada ha fet una crida “a desjudicialitzar el procés”. En aquest sentit, el diputat d’ERC al Congrés ha demanat la creació d’una comissió bilateral entre les forces independentistes i sobiranistes catalanes, junt amb el PSOE i Podemos. Un grup de treball que “hauria de comptar amb un facilitador” enmig.

ERC disposada a negociar “si es produeixen gestos de categoria”

Joan Tardà ha recordat com, “en públic i en privat”, els republicans han expressat la seva disposició a negociar “sempre que es produeixin gestos de categoria”. El Gobierno, “de forma legal” pot instar a la Fiscalia que retiri els càrrecs als presos polítics.

El “No” als pressupostos arriba pocs dies després que les JERC hagin expressat un missatge contundent, “ni tramitar ni aprovar”. Igual que ara formalitzarà el grup republicà al Congrés, les joventuts van fixar com a condicions pel diàleg amb Sánchez aturar “la repressió judicial i reconèixer el dret a l’autodeterminació”.