Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

ERC diu ‘No’ a una llista unitària europea liderada per Junqueras

Poques hores ha durat la proposta de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, qui aquest matí a El Món a RAC1 apuntava que el vicepresident legítim, […]

Joan Solé
Joan Solé 29/10/2018

Poques hores ha durat la proposta de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, qui aquest matí a El Món a RAC1 apuntava que el vicepresident legítim, Oriol Junqueras, era “un molt bon nom” per encapçalar una candidatura unitària a Europa: “El problema en cap cas pot ser qui lidera la candidatura”.

El president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha descartat aquesta proposta: “Això no va de guanyar unes eleccions, sinó de guanyar un país. Que cadascú treballi les seves fronteres amb aquells que encara no ho veuen clar. Si tots ho fem, serem més forts”.

Sabrià demana que “cadascú treballi bé des del seu espai” i apunta que “la unitat que ens cal en aquest país és la unitat estratègica”. En aquest sentit, considera que la candidatura de Junqueras a Europa és “la millor manera de denunciar la repressió i la indecència de l’Estat espanyol a escala internacional”.