Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Entitats i sindicats de la societat civil convoquen una “gran manifestació” per al 26-O per respondre a la sentència

Un centenar d’associacions llegeixen un manifest que crida la ciutadania a mobilitzar-se

Avatar
Agències 14/10/2019
Milers de manifestants commemoren el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya a Barcelona l'1 d'octubre del 2019

Un centenar d’entitats, associacions i sindicats de la societat civil convoquen una “gran manifestació” per al 26 d’octubre per respondre a la sentència del Suprem. Les mateixes organitzacions, 115 en total, han llegit un manifest aquest dilluns al migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona que crida la ciutadania a mobilitzar-se. L’acte, promogut per Òmnium, ha comptat amb la presència de desenes de representants de les entitats, que han llegit part del text. El manifest de les entitats socials i representants de diferents sectors recull que la sentència és la “culminació” d’un procés de judicialització que no hauria d’haver arribat “mai”. Entre les entitats destaquen Òmnium, CCOO, Intersindical-CSC, En Peu de Pau, UGT, SOS Racisme, UFEC, USOC, Stop Mare Mortum, Plataforma per la Llengua, o SEPC.

Les associacions s’han mostrat en “desacord” amb la sentència, que consideren “injusta”. També han instat els partits i les institucions públiques a trobar el camí de la política per posar “fi” a la judicialització del conflicte. Diferents representants de les entitats i sindicats han llegit una part del text, i han reclamat “diàleg, solucions polítiques, justícia, no defallir, cohesió social i democràcia amb urnes”, en un clam a favor dels drets i les llibertats. El manifest de rebuig a la sentència denuncia les “conseqüències greus que aquesta té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la societat”.

L’acte ha tingut lloc a Sant Jaume, on centenars de persones s’han anat aplegant al llarg del matí com a resposta a la sentència del Suprem, i han cridat proclames com “llibertat presos polítics”.

Relacionats