Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Entitats i personalitats catalanes recorden el paper cabdal de Núria Feliu en la promoció del català

Les xarxes s’omplen de missatges rememorant el llegat cultural d’una de les artistes amb la carrera musical més extensa de tota la història de la música catalana

Redacció 22/07/2022
La cantant Núria Feliu retratada per Horacio Seguí als anys seixanta.

Catalunya plora la mort de la popular i històrica cantant Núria Feliu als 80 anys. Les principals entitats i personalitats polítiques, culturals i socials del país han expressat el seu condol per la pèrdua d’una artista brillant amb una llarga carrera musical.

A banda de l’èxit com a cantant, també s’ha destacat unànimement el seu destacat paper en la promoció de la llengua i la cultura catalana. “Adéu, estimada Núria. La teva veu, el teu compromís, la teva generositat encomanadissa es quedarà per sempre entre nosaltres”, ha piulat el president a l’exili Carles Puigdemont, tot destacant la seva “insubornable fidelitat a Catalunya i el català”.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha publicat un missatge reivindicant la seva “veu poderosa” i el “compromís ferm”. “Gràcies per tota una vida de servei a la música i a la música en català. Haver gaudit de la teva amistat és un gran privilegi. El meu condol més sentit a la seva família i amics”, ha expressat, colpit.

En aquesta línia, el diputat de la CUP Albert Botran ha assegurat que “se’n va una gran intèrpret i una artista compromesa amb la llengua, amb el país, amb els Països Catalans”.

Plataforma per la Llengua ha lamentat la pèrdua d’una “figura cabdal de la música en català”. “Volem expressar el nostre agraïment per la seva implicació en la lluita per la promoció de la nostra llengua, així com el nostre condol a familiars i amics”, ha publicat l’ONG del català.

Així mateix, Òmnium Cultural s’ha referit al dia d’avui com “un dia molt trist”. “Et trobarem a faltar, Núria Feliu; actriu i cantant, ambaixadora santsenca i catalana universal. Descansa en pau”, ha afegit l’entitat en una piulada. “Sempre et recordarem com una de les grans icones de la cultura catalana”, ha asserverat l’Assemblea Nacional Catalana.