Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

En llibertat quatre detinguts per les protestes del 21-D

Quatre dels detinguts durant les protestes pel 21-D a Barcelona han estat posats en llibertat, mentre tres persones encara es troben a la Ciutat de la Justícia. En total, durant la jornada […]

Redacció
Redacció 22/12/2018
Mossos detenen una persona el 21-D/ Marina Bou

Quatre dels detinguts durant les protestes pel 21-D a Barcelona han estat posats en llibertat, mentre tres persones encara es troben a la Ciutat de la Justícia. En total, durant la jornada de reivindicacions contra la celebració del Consejo de Ministros a la capital catalana, els Mossos d’Esquadra van detenir set persones a la zona de Drassanes. Des d’aquest matí, hi ha una concentració a les portes dels jutjats per mostrar-los suport.


D’altra banda, tres persones més van ser detingudes a l’Ampolla per desordres públics durant els talls de l’AP-7 i la N-340. Dos van ser posats en llibertat el mateix dia, però el tercer ha dormit a comissaria i possat en llibertat aquest matí.

AMPLIACIÓ.- Ja han sortit en llibertat tots els detinguts a Barcelona, tres d’ells amb l’obligació de compareixença periòdicament, retirada del passaport i prohibició de sortir del territori. Han declarat als jutjats d’instrucció en funcions de guàrdia de la Ciutat de la Justícia, concretament als jutjats d’instrucció 14, 15 i 16, perquè estan investigats en una causa oberta per desordres públics i atemptat a l’autoritat.

Alerta Solidària i Arran han denunciat una “repressió excepcional” amb uns “atestats prefabricats que venien de Madrid” i han dit que havien obligat els detinguts a declarar en castellà.