Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els treballadors del servei de neteja i escombraries de Barcelona amenacen amb una vaga per les festes de la Mercè

|

- Publicitat -

Els treballadors del servei de neteja i escombraries de Barcelona amenacen amb una vaga a la ciutat coincidint amb les festes de la Mercè. El malestar prové dels impagaments dels increments salarials del 2021 i part del 2022 que, segons explica la UGT, els empleats havien de rebre els pagaments el juliol passat.

“Oficialment, no tenim constància de res, a la pràctica les empreses i l’ajuntament es passen la pilota, però nosaltres no ho podem deixar passar”, ha assegurat el president de la Federació de Serveis Públics del sindicat, Ramon Cebrián.

Publicitat

En aquest sentit, ha recordat que durant l’agost ja es va avisar que al setembre hi hauria vaga si no es pagava l’increment als treballadors, un fet que ha recordat que “no havia passat mai fins ara”, ja que sempre s’havien complert els acords. El mes passat es va acordar que no es farien aturades, perquè la meitat de les plantilles “estaven de vacances”.

Una data escollida “de forma intencionada”

A la pràctica, la vaga començarà el 21 de setembre a les 9 del vespre i s’allargarà fins al 26 de setembre, també a les 9 del vespre. Les dates coincideixen amb les festes de la Mercè “de forma intencionada” per fer “més soroll”. Tot i això, Cebrián ha insistit que encara hi ha marge per desconvocar si es paga aquest mateix mes.

“No tenim ganes de fer-la”, ha assegurat, “si acaba passant també serà responsabilitat de les altres dues parts implicades: empreses i ajuntament, no només sindicats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut