Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Els taxistes amenacen amb tallar la frontera i els ports si Foment no els fa cas

Els conductors de més de 1.700 taxis que bloquegen la Gran Via de Barcelona i part del Passeig de Gràcia des del divendres han anunciat que tallaran la frontera si […]

Redacció
Redacció 30/07/2018
Imatge dels taxis de Barcelona a la Gran Via / EP

Els conductors de més de 1.700 taxis que bloquegen la Gran Via de Barcelona i part del Passeig de Gràcia des del divendres han anunciat que tallaran la frontera si no prosperen les negociacions amb el Ministeri de Foment, amb qui es reuniran aquest dilluns a les 12.00 hores a Madrid.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha explicat aquest diumenge als mitjans que acudiran a la reunió amb dues reivindicacions: “el blindatge de la llicència urbana ha de sortir aquest divendres en el proper Consell de Ministres per Decret Llei i, d’altra banda, la transferències de competències a les Comunitats Autònomes”.

Ha manifestat que amb aquestes dues concessions s’acabaria el conflicte, però que, en cas contrari, estan disposats a tallar la frontera nord juntament amb la col·laboració del sector dels camioners, i també han contemplat fer el mateix amb el port: “Ningú ens prendrà el pèl i al sector del taxi el respectarà tot déu”, ha afegit just abans de pujar-se al taxi rumb a Madrid.

Alberto Álvarez ha reconegut haver rebut el suport de moltes organitzacions, “sobretot del sector d’autònoms, missatgers, estibadores o els pensionistes”, i ha destacat que no paren de rebre trucades de suport, entre les quals ha destacat un sindicat de taxis de Nova York.

Les expectatives de la reunió: “Tot o res”

Preguntant per les expectatives de la trobada amb el Govern central, ha indicat que la seva postura no és de màxims, que porten deu anys negociant i ara és “o tot o res, no hi ha gris ja”, i ha valorat com a viable que es compleixin les seves reivindicacions, en tenir al sector del taxi espanyol mobilitzat.

En el cas que les seves demandes no siguin escoltades, ha assegurat que hi haurà “alarma social, a Madrid i a Barcelona, sortiran els companys amb els taxis o caminant” i que els cotxes no es mouran de la Gran Via de Barcelona, encara que ha reconegut que no creu que hi hagi una voluntat política de desallotjar-los.

Finalment, ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona “respecti i defensi als col·lectius de treballadors” i s’ha acomiadat abrigallat pels seus companys de professió, al crit de ‘Ni un cotxe enrere’.