Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Els referents internacionals que JxCat reivindica per investir Puigdemont

Junts per Catalunya segueix reivindicant el seu objectiu inicial de la legislatura, la investidura de Carles Puigdemont. Un moviment que apareix just quan s’ha reobert la disputa entre el president […]

Redacció
Redacció 31/01/2019
Reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya

Junts per Catalunya segueix reivindicant el seu objectiu inicial de la legislatura, la investidura de Carles Puigdemont. Un moviment que apareix just quan s’ha reobert la disputa entre el president legítim i Oriol Junqueras, arran d’unes declaracions d’aquest últim a un mitjà francès.

En una piulada al seu compte de Twitter, Josep Costa ha citat com a referents en la matèria el reglament del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides i la Unió Interparlamentària.

Segons el criteri del vicepresident del Parlament, els dos organismes internacionals avalen que “un parlamentari que està privat de llibertat i dels seus electors” pot utilitzar la via telemàtica per exercir els seus drets.

 

Aquesta setmana, just en el primer aniversari del fallit ple del Parlament en el qual s’havia de dur a terme la investidura de Puigdemont, els diputats de Junts per Catalunya han penjat un vídeo a les xarxes socials recordant la figura del president legítim.