Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Els nens i adolescents catalans només podran sortir a “l’Espanyola”

Sánchez demanarà una pròrroga de l’estat d’alarma fins el 9 de maig però s’obre a “alleugerir” el confinament dels nens fins als 12 anys

Redacció
Redacció 18/04/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la reunió del Comitè Científic d'aquest dissabte 18 de abril de 2020 (HORITZONTAL)

El govern espanyol proposa que els infants puguin sortir al carrer a partir del 27 d’abril i de moment s’obliden dels adolescents. El pla de la Generalitat veurem com queda

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que preveu demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma per 15 dies més, fins el 9 de maig. En roda de premsa, Sánchez ha celebrat els “progressos” fets però ha avisat que “no es pot regalar terreny” al virus i, per tant, ha explicat que proposarà una nova pròrroga al Congrés. Tot i això, el president ha avançat que “no serà el mateix estat d’alarma” sinó que es preveu la desescalada de mesures durant el mes de maig. En aquest sentit, ha proposat que el primer sector que pugui gaudir d’un “alleugeriment” de les restriccions siguin els infants. D’acord amb els experts, Sánchez vol que els nens i nenes puguin sortir al carrer durant unes hores al dia a partir del 27 d’abril.

Escoltarà el president espanyols els governs autonòmics?

El president comentarà la proposta amb els presidents de les comunitats autònomes i amb les forces polítiques, però ha remarcat que encara no estan detallats els límits ni l’abast d’aquesta mesura. En relació a quina franja d’edat afectarà el desconfinament parcial, tot i que no ha volgut entrar en concrecions ha explicat que “el punt de partida de debat” que es tractarà amb els experts seran els 12 anys, l’edat fixada a la Llei de Salut Pública.

Relacionats